lørdag den 15. juni 2013

Musikalsk give away

Efter både at have afprøvet opskrifter og hørt musikken, så har jeg i samarbejde med pigerne bag Musikgryden fået lov til at udlodde et eksemplar af denne herlige cd/kogebog her på bloggen...


Så kunne du tænke dig at få fingrene i den skønne sag, så læs med her:

Sådan deltager skal du:

Skrive en kommentar til dette indlæg = 1 lod
"Synes godt om" MadMamas Facebookside = + 1 lod
"Synes godt om" Musikgrydens Facebookside = + 2 lodder
Blive fast læser her på MadMama via bloglovin' = + 3 lodder

Skriv i din kommentar, hvor mange lodder du deltager med og din e-mail adresse...

Give away'en løber frem til d. 4/8-2013 kl. 12.00

fredag den 7. juni 2013

Musikgryden - en anderledes kogebog for børn og voksne - del 2

Så blev det tid til at afprøve opskrifterne i det fine lille hæfte og netop fordi vi har været så sygdomsramte blev det nogle af de nemme opskrifter, vi kastede os over.

Som jeg skrev i mit tidligere indlæg om Musikgryden, så er det gode basisopskrifter, hvor der er god mulighed for at videreudvikle eller tilpasse efter egen smag.

En aften stod menuen på lammefrikadeller med tzatziki og dertil fik vi fladbrød lavet ud fra opskriften i Musikgrydens lille kogebog. Jeg var lidt skeptisk over opskriften til at starte med, for den er virkelig enkel og indeholder ikke alle mulige underlige ingredienser og de blev LÆKRE!


Så her kommer opskriften lige fra bogen og forbered dig på, at du bliver nødt til at slatte dig til et godt resultat...

Musikgrydens fladbrød
1 pakke gær
½ kg mel
1 spsk. olivenolie
Lunkent vand
Salt
En håndfuld timian

Opløs gæren i det lunkne vand. Bruger du frisk timian, skal den skylles og hakkes inden den blandes i gæropløsningen sammen med mel, salt og olie. Slå dejen sammen til den er blød og ensartet. Del dejen i mindre klumper og rul disse ud med en kagerulle eller hiv dem tynde. Brødene skal være nærmest papirstynde.

Der er ikke angivet temperatur eller bagetid i opskriften, så i får mine - jeg forvarmede ovnen til 180 grader og bagte brødene i ca. 8-10 minutter.


Den anden opskrift vi fik afprøvet var faktisk på en aften, hvor aftensmaden kom lidt bag på os og hvad vi kunne lave ud fra, hvad vi allerede havde i køleskabet og på lager. Pandekager blev det til og nogle vældig anderledes nogle af slagsen, men virkelig velsmagende.

Så med Pandekage sangen kørende i baggrunden gik vi i gang med vores pandekager. Elias hjalp med at måle op og røre rundt. Opskriften blev ændret lidt i forhold til vores mel-lager, men det blev de bestemt ikke ringe af...


Musikgrydens Pandekager

2 æg
60g hvedemel
2,5 dl - 3 dl mælk
60g gult majsmel (vi brugte boghvedemel)

Pisk alle ingredienserne sammen til en fin tynd dej. Lad den hvile på køl i mindst ½ time og pisk herefter lidt i dejen igen. Bag pandekagerne som almindelige pandekager i lidt olie eller smør.



Super nemt og lige til at gå til og at sangen så også er fængende gør det bestemt ikke til en mindre hyggelig oplevelse at bage pandekager...

torsdag den 6. juni 2013

Musikgryden - en anderledes kogebog for børn og voksne del 1

 Dette er et sponsoreret indlæg, men ordene og meningerne er mine egne.

For et stykke tid siden modtog jeg i posten dette herlige bud på en alternativ måde madlavning til børn og voksne:


Musikgryden er en musikalsk kogebog og bag den står to kvinder Kamille Lindholm og Sabrina Brohus, som har komponeret 10 små musikalske genistreger i forskellige genre, der passer til 10 forskellige opskrifter, der følger med i et lille kogebogshæfte ved siden af.



Kamille Lindholm og Sabrina Brohus er, udover selv at være mødre, også uddannede journalister og habile sangerinder og sangskrivere. De har fundet en super god måde, at appellere til både børn og voksnes kreativitet, når det kommer til madlavningen og denne kogebog indeholder alt lige fra brød og suppe til frikadeller og pandekager! Et herligt sammensurium af lækre retter med dertilhørende lækker musik...

Vi har herhjemme hørt cd'en igennem adskillige gange også uden at lave mad efter den - bare fordi vi havde lyst og så fordi vi har været så ramt af sygdom og andre af livets luner, der har gjort, at vi ikke har haft muligheden for, komme i gang med madlavningen samtidig. 

Anmeldelsen af kogebogen er derfor delt op i 2 dele, dette indlæg, et hvor vi har afprøvet et par af opskrifterne fra bogen samt et ekstra overraskelsesindlæg til at runde det hele af med.



Der er ikke nogen særlig aldersgrænse for børnene, som deltager i madlavningen. Elias er 2 år og han nød mest af alt, at lytte og rokke/danse til musikken samtidig med at han var flittig med en kagerulle eller målte mel og mælk op for mor. Jeg vil dog sige, at jeg tror målgruppen er cirka 4-5-årige og opefter - så kan de begynde at synge med på sangene og kan hjælpe lidt bedre til med tilberedningen af maden også.

Jeg tænker ikke, at dette er et projekt, jeg ville gå i gang med en aften, hvor vi kommer trætte hjem efter en lang dag på arbejde og i dagpleje. Musikken kan sagtens sættes på mens vi er i køkkenet og så kan Elias få leget dagens indtryk ud mens han står i sit eget lille legekøkken og kokkerere. Vi valgte at bruge weekenden på at afprøve opskrifterne og sangene sammen og det var vældig hyggeligt, for vi havde tiden til det og humøret var højt.

Opskrifterne er gode basisopskrifter, som du sagtens kan ændre lidt på eller arbejde videre ud fra efter dit eget behag. De er nemme at følge - dog mangler der lidt måleanvisninger i nogle af opskrifterne, så der må man tage den på fornemmeren. Jeg kan sige, at de opskrifter vi prøvede af var en succes og det er ikke sidste gang de skal bruges herhjemme. Vi skal bestemt også have afprøvet nogle af de andre opskrifter, som vi stadig mangler...


Og nu til musikken. Musik har altid spillet en stor rolle i mit liv - specielt, hvis jeg har lavet mad, bagt kager eller dekoreret kager. Musikken sætter gang i kreativiteten hos mig som voksen og jeg kan kun forestille mig, at den gør det samme hos børn. 

Musiknumrene er velskrevet med meget basale tekster, der er lette at lære for lidt ældre børn. Melodierne minder meget om en krydsning af Kim Larsens Glemmebogen og danske kendisser der synger børnesange (fx Åhh Abe m.v.). Kamille Lindholm og Sabrina Brohus har deres helt egen særprægede fortolkning af opskrifterne og en lidt anderledes musikstil, men når man lige vænner sig til denne nye forunderlige verden, man præsenteres for, så går det lige pludselig hen og bliver til ørehængere... Bare lyt til dette eksempel: Fladbrød

Alt i alt, så har Musikkogebogen mine varmeste anbefalinger og det bliver en del af mine børns mad og musikoplevelse.

Har du lyst til at læse mere om Musikgryden og skaberne bag denne kan du læse med her: Lindholm & Brohus - journalistik så det synger

Print