Introduktion

Hejsa
Velkommen på min blog MadMama - en blog der er dedikeret til mad for babyer, børn og familien...

Denne blog fik sin spæde start, da jeg selv blev mor og stod et sted, hvor jeg søgte viden og inspiration, men jeg synes ikke, der var så meget at komme efter udover det, der var af anbefalinger fra Sundhedsmyndighedernes side og den gængse information du får fra din sundhedsplejerske.
Derfor valgte jeg at starte denne blog i håb om at kunne udfylde et hul og inspirere til, hvordan man får startet på at give gode madvaner til sine børn og uden at det bliver for teoretisk og højtflyvende.

Hjemme hos os har madvanerne ændret sig virkelig meget siden børnene kom til og mest på grund af udefrakommende forhold. Jeg startede bl.a. ud med at have en ret streng tilgang til børnenes indtag af sukker og det er i dag ret modificeret, men det er sket i takt med børnene er blevet større og vi nu er blevet opmærksomme på, hvordan sukkeret går ind og påvirker børnenes system. 

Mine børn har i årenes løb fået diagnosticeret henholdsvis austisme og ADHD og ADHD og begge dele påvirker deres indtag af mad og lysten til at indtage mad og det spiller en stor rolle for os derhjemme. Da min dreng var lille, var han ikke bange for at prøve nyt mad og spiste meget varieret. I 18 måneders alderen blev han pludselig mere og mere begrænset i de ting han gerne ville spise og ville pludselig ikke spise mad, som han ellers havde elsket. Da han som 3-årig fik sin autisme-diagnose og hans begrænsede indtag af mad viste sig at have en direkte sammenhæng med dette. Senere da han fik sin ADHD diagnose og startede op på medicin, gik det ud over appetitten og så handlede det om, at når han så endelig spiste, skulle det være mad, som han kunne tage på af. 

Det samme skete for min pige, da hun fik sin ADHD diagnose. Hun har altid været et kæmpe madøre og fysisk aktiv, men nu er hun påvirket på appetitten pga. medicinen, så vi kæmper en brav kamp for, at hun ikke taber sig yderligere, så hun må af medicinen. 

Vi har gennem tiden lært at navigere i det minefelt som mad og børn kan skabe og har derfra gjort mange erfaringer. I forhold til vores søn, er vi der, hvor vi skal udvide hans madhorisont, ligesom man skal med helt små børn. Her skal vi mange gange huske os selv på, at der kan gå op til 10 gange, hvis ikke mere til at barnet har vænnet sig til den nye smag, så vi må ikke give op. I forhold til vores datter handler det om, at hun får den næring, hun har brug for, men pres heller ikke for meget på med bestemt slags mad, for det kan også give bagslag.  

Bloggen her vil give dig nogle gode tips, tricks og opskrifter til at børn i alle aldre og med forskellige udgangspunkter i deres madhistorik. Du kan nemt få et overblik ved at kigge på etiketterne, som fortæller dig, hvilke slags råvarer, der er brugt i maden og til hvilken aldersgruppe maden er beregnet.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så hold dig endelig ikke tilbage med at skrive. Så skal jeg på bedste vis forsøge at svare, så godt jeg nu kan. 

Tak fordi du læser med og rigtig god fornøjelse.

Print