onsdag den 21. marts 2012

Kyllingekødboller - hjemmelavet

Jeg fandt hurtigt ud af, at Elias var vældig glad for kødboller generelt og det gav en god mulighed for at afprøve lidt forskelligt hakket kød til formålet. Efter han havde prøvet almindelige kødboller af hakket kalv/svin, synes jeg at kyllingen skulle afprøves og her er opskriften jeg har brugt:

Hjemmelavede kyllingekødboller

400g hakket kyllingekød
1 æg
3 spsk. havregryn - lavet til mel
lidt sødmælk
en anelse peber

Kyllingekødet røres med havregryn og tilsættes ægget. Rør det hele godt sammen og tilsæt lidt sødmælk, hvis blandingen er lidt for tør. Krydr til sidst med peber og lad farsen hvile i ½ time i køleskabet.
Imens koges vand i elkedlen og hældes op i en gryde. Lad det komme i kog igen og tag farsen ud af køleskabet. Form farsen til små kødboller med en teske eller dessertske og dump dem ned i vandet. Lad være med at putte alt for mange i ad gangen, så sænkes temperaturen i vandet og det tager længere tid for bollerne at koge.
Tag en prøvekødbolle op af vandet og halver den for at se, om den er gennemkogt. Er den ikke det, dumpes den tilbage i vandet og bollerne koges lidt længere. Sådan forsættes proceduren til alle kødbollerne er kogte.

Kan serveres som tilbehør til ris og karrysauce eller til pasta og tomatsauce eller bare som små hapsere og bruges som pålæg på rugbrød.

2 kommentarer:

  1. Hvad mener du med at havregrynen er lavet til mel?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg mener at havregrynene enten blendes eller kværnes til mel i en morter :-)

      Slet

Print