mandag den 23. juli 2012

Sund Chokoladekage

Mie har rigtig været i gang i køkkenet, hvor hun uden tvivl får hjælp af sin lille guldklump Silke, som bare er SÅ dygtig. De har fået kreeret en dejlig kage, som du enten kan bruge til en eftermiddagssnack eller måske en dessert. Her kommer i hvert fald opskriften på en:


Sund Chokoladekage
minus sukker, minus gluten

Du skal bruge:
300g dadler
200 stk. mandler (du behøver ikke smutte dem først)
3 spsk ren kakaopulver (kan købes i helsekostforretninger eller på nettet)
75 gram kokosolie (Urtekrams kan fås i netto og kan ellers købes i helsekostforretninger eller på nettet)
2 modne bananer
1 tsk vaniljepulver (ikke vanillesukker, men pulver. Kan købes i Kvickly)
2 tsk kanel
½ knsp salt
6 æg
(hakkede hasselnødder til pynt)

Alle ingredienser puttes i en foodprocessor og kværnes til en jævn masse. Fordel dejen i en rund bageform/springform med bagepapir i og nødderne drysses henover. 

Bage kagen ved 175 grader i ca. 40 min. 

Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Har lige lavet kagen, og den smager dejligt. Synes og, der er mange kalorier i den (øv). Skiftede 50 g mandler ud med hørfrø, i håb om at de ikke optages i fordøjelsessystemet på samme måde som mandlerne, og kagen er som sagt blevet lækker. Har også uden problem brugt almindelig raspolie, og halveret mængden. Skøn kage !!!!!

    SvarSlet
  2. Hejsa Anonym
    Tak for indsparket - det er der nok mange, som vil sætte stor pris på at vide :)

    SvarSlet
  3. Jeg er rigtig glad for denne her opskrift, og kagen er blevet fast inventar herhjemme til specielt weekender og ferier. Den er, som også nævnt ovenover, ikke kalorielet, men der er mange flere næringsrige ingredienser i, end der er i en almindelig chokoladekage. :)

    SvarSlet

Print