mandag den 13. februar 2012

Øllebrød

Endnu en af mine favoritter - faktisk ofte lørdags-morgenmad på skift med havregrød og det var altid min far, der lavede det - vi bildte os ind, at det smagte af sæbe, når min mor lavede det nemlig... Når det skulle være rigtig luksus, så puttede han lige en skefuld brun farin i gryden også og så smagte det bare endnu bedre!

Det hitter stort herhjemme og det var lige fra første dag af, men nu har jeg også en dreng, der er en rigtig hund efter rugbrød... Ganske enkelt at lave og så kan du bløde rugbrødet op natten over i vandet (det er dog ikke nødvendigt, men så tager det lige lidt ekstra tid at koge og der vil oftest være klumper i).

Øllebrød
Du skal bruge:

2 skiver mørkt rugbrød eller bondebrød uden kerner
koldt vand, så det dækker
1 tsk. fedtstof
mælk (sødmælk eller MME) til at hælde ovenpå og evt. fortynde lidt med (ca. ½-1 dl)

Skær rugbrødet i tern, kom dem op i en kasserolle og hæld koldt vand over så det dækker. Sæt låg på og lad det stå natten over så rugbrødet blødes op.
Kog det op dagen efter og pisk det godt med et piskeris. Du kan også blende det eller mase det igennem en sigte, så får du i hvert fald alle klumperne væk. Tilsæt herefter fedtstof og mælk, hvis det kræver lidt fortynding. Hæld det op i en dyb tallerken og server med mælk på.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Print