torsdag den 19. januar 2012

Sød kartoffelmos

Denne mos er et absolut hit herhjemme og et fantastisk alternativ til den traditionelle kartoffelmos, som vi kender den. Kartoflen er desuden sprængfyldt med både A-vitaminer og fibre, så det gør bestemt kun godt for din baby.

Når baby bliver lidt ældre er denne mos god at blande med fx rødbedepure men allerede nu kan du sagtens røre lidt purløg, persille eller timian i for at give det en lidt mere pikant smag.

Mos af søde kartofler
2 søde kartofler (ca. 750g i alt), skrubbede
1 tsk. fedtstof
lidt MME eller sødmælk

Forvarm ovnen til 200 grader. Prik hver kartoffel mange steder med en gaffel og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag dem i ovnen til skindet er rynket og kødet meget mørt, 45-60 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.

Flæk kartoflerne. Skrab kødet ud af skrællerne og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med fedtstof. Smid skrællerne ud. Blend til en cremet mos og bland så meget mælk i, som er passende til det baby kan lide...

Opbevaring: Kom mosen i en lufttæt beholder og sæt den i køleskabet. Der kan den holde sig i 3 dage. Eller du kan fryse den ned i små portioner i isterningebakker eller andre beholdere til babymad. Mosen kan holde sig i op til 3 måneder i fryseren.

7 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke læse opskriften :( Farven er meget utydelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet Lone, jeg havde ikke fået ændret det tilbage fra da bloggen havde lilla baggrund :)

   Slet
  2. Det var så lidt :-) Nu kan jeg prøve den i aften og håbe Ronja gider spise det ;-)

   Slet
 2. Så fik vi prøvet opskriften og det var en succes :-) Jeg fik nemlig Ronja til at spise næsten mos af en halv kartoffel og det er meget for hende :-) Og hun åbnede endda selv munden og bad om mere. Yay :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor fantastisk Lone!!! Det er jeg bare SÅ glad for at høre :D Dejligt med succeshistorier - dem vil vi gerne have flere af :D

   Slet
 3. Hej kan den fryses med modermælk tilsat og så varmes op igen??? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Jeg ville ikke tilsætte det før frost. Det kan give en grynet konsistens ved opvarmningen. Derimod kan du fryse din modermælk ned i isterningebakker og dumpe en terning ned i den opvarmede mos, så kan du også regulerer temperaturen på mosen på denne måde 😊

   Slet

Print