onsdag den 11. januar 2012

Boghvedegrød

Boghvede er ikke en kornsort og derfor må du gerne servere denne grød allerede fra 4 måneders alderen. Vi har ikke stiftet bekendtskab med boghvedegrød herhjemme, så jeg ved desværre ikke så meget om denne grød andet end at jeg har ladet mig fortælle, at den letter smagløs og gusten i farven - derfor følger også lidt tips til hvad du kan tilsætte grøden... Du får her to opskrifter at gå ud fra:

Boghvedegrød
4 spsk. boghvedegryn, 15 g
1 1/2 dl babymælk (senere sødmælk)
1 tsk. fedtstof
Mælken bringes i kog. Grynene tilsættes under omrøring. Grøden koges under låg ved svag varme i 20-25 minutter til grynene er møre og grøden er lind; der røres af og til.Tilsæt fedtstoffet, når gryden tages fra varmen og server når grøden er afkølet til spisetemperatur.

Boghvedegrød (lille portion)
25ml Boghvedemel
75ml vand
1 tsk fedtstof
25ml modermælkserstatning

Rør mel ud i vandet i en gryde og bring grøden i kog imens der røres.
Koger videre ved svag varme i 2-3min. Tag af varmen og rør fedtstof og modermælkserstatning i.
Afkøles til spisetemperatur og serveres.

Tip: Tilsæt en lækker hjemmelavet gulerodsmos - så vil grøden få en sødere smag og en lækker farve.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print