torsdag den 20. september 2012

Hjemmelavede æble- eller pærechips

Er der noget vi sætter stor pris på herhjemme, så er det sunde og billige alternativer til alt det søde vi kan få til børn i dag... Vores gut er ingen undtagelse, når det kommer til at have en sød tand og ærlig talt så har han det nok ikke fra fremmede...

En dag købte jeg i dyre domme en pose æblechips fra Urtekram, bare for at prøve det af og minsandten om ungen ikke var vild med det! Personligt synes jeg de var sure ad pommern til, men så tænkte, at jeg da selv kunne lave dem i stedet - så bliver de nemlig lavet af vores ynglingsæbler pink lady (pink crisps) eller en sød golden eller red delicious og det er SÅ nemt at du ville ønske, at du selv havde gjort det noget før...

Jeg vil anbefale dig at anskaffe et værktøj til at få kernehuset fjernet med, så du har ringe i stedet for stykker, så er det nemlig også muligt at tørre frugterne på en snor i køkkenet, det giver sådan en dejlig duft. Du kan faktisk få et rigtig billigt sæt hos IKEA, hvor denne kernehus-fjerner er en del af:


Her kommer opskriften på den hurtige version af, hvordan du selv kan lave disse sunde snacks til dine små:


Hjemmelavede æble- eller pærechips

2 af jeres ynglingsæbler eller pærer
Kernehusudstikker
2 bageplader beklædt med bagepapir

Tænd ovnen på 100 grader.

Skyld frugterne rigtig godt og tør dem af. Fjern kernehusene med kernehusudstikkeren, så der bliver et hul igennem frugterne, der hvor kernehuset var.

Skær frugterne i så tynde skiver som muligt (2-3 mm) og læg skiverne på bagepladerne. Sæt bagepladerne i ovnen og lad frugtskiverne bage i ca. 1-2 timer afhængig af tykkelsen. De skal være helt tørre, men må ikke få et brændt look.

Rigtig god fornøjelse!

Tip: Har i plads under loftet, så træk i stedet frugtskiverne på en snor (10-15 skiver pr. snor), bind enderne sammen og lad dem hænge et par age til ringene er helt tørre.

2 kommentarer:

  1. Det var da super smart!
    Det vil jeg helt sikkert prøve til Thea :)

    SvarSlet
  2. Tak Trine - det synes jeg bestemt du skulle, de er VILDT lækre! :D

    SvarSlet

Print