onsdag den 6. marts 2013

Klatkager med lækkert tilbehør

I weekenden besluttede jeg mig for at lave lidt lækkert ud af morgenmadens rester, som vi kunne gå og guffe på til eftermiddagen. Valget faldt på klatkager lavet på vores havregrød. Jeg er kun stødt på klatkager lavet på risengrød før, men disse er altså virkelig lækre og smækfyldt med fibre. Der er minimalt med sukker i og så kan man jo vælge et alternativt og sundt tilbehør. Jeg lavede både et børnevenligt tilbehør og så en lækker sirup til os voksne og i bedste "stop spild af mad"-stil var det hele bakset sammen af få ingredienser, som blev genanvendt senere i processen.

Så her får i lige min udgave af klatkager med tilbehør.

MadMamas Fiberklatkager med frugtkompot
10-12 stk.

Du skal bruge:

4 dl kold havregrød (du kan også bruge en anden grød fx boghvedegrød eller speltgrød)
1 æg
2 tsk. sukker
1 dl grahamsmel
1 tsk. vanillepulver (kan købes bl.a. i Netto og Føtex)
Fedtstof til stegning (jeg brugte smør)

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker sammen med et piskeris. Tilsæt den kolde havregrød og pisk det hele godt. Herefter tilsættes vanille og mel og der piskes til det hele har en let men dejlignende konsistens. Lad dejen hvile i 20-25 minutter i køleskabet.

Varm en pande op, kom lidt fedtstof på den og læg klatter af dej på panden med en spiseske. Dyp skeen i lidt af fedtstoffet fra panden, så glider dejen lettere af skeen. Steg klatkagerne til de er gyldne på begge sider.

De lune klatkager kan spises sammen med lidt frisk frugt, en kompot eller en god marmelade. Klatkagerne kan også komme med kolde i madpakken eller på skovturen.


Pære og Kiwi kompot

Du skal bruge:
3 modne kiwier
2 modne Conference pærer (de aflange og gerne overmodne, så er der mere sødme i dem)
lidt vand

Sådan gør du:
Skræl frugterne og skær dem i mindre stykker. Kom dem op i en gryde med lidt vand og lad det hele koge til frugterne er godt møre ca. 10-12 minutter.
Læg en si over en skål og hæld hele grydens indhold herop i. Pres da frugterne fri for saften (som stilles til side og kan bruges til at koge sirup på senere) og hæld dem over i en anden skål.

Mos det let sammen og stil det på køl. Server sammen med pandekager, klatkager eller bare som en eftermiddagsmos.

2 kommentarer:

  1. Super herlige klatkager!

    Har straks delt dit link i vores facebook.com/madspild

    Keep up the good work :)

    SvarSlet

Print