torsdag den 17. april 2014

Kartoffel/Grøntsagsmos der hitter...

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan servere for junior, når det kommer til mos. Her er lige et par forslag, som har været en stor succes herhjemme og den unge dame synes langt bedre om nogle af disse spændende varianter end den almindelige kartoffelmos.

Kartoffel/ærtemos


Kartoffel/majsmos
Kartoffel/avocadomos
Bagt rodfrugtmos
af gulerod, rødbede og kartoffel


Derudover har vi også lavet:
 • Klassisk kartoffel/gulerodsmos
 • Kartoffel/persillerodsmos
 • Kartoffel/grøntsagsblandingsmos (grøntsagsblanding fra frost lavet til mos sammen med kartofler)
 • Kartoffel/butternutsquash mos eller ren butternutsquash som bages i ovnen
 • Sød kartoffelmos


Prøv dog frem og være ikke bange for, at baby ikke kan lide det. Ofte skal baby smage den samme ting op til 10 gange før han/hun bestemmer sig for om det er noget der smager godt. Eller ligesom min, der kan få serveret næsten hvad som helst og synes det smager guf!

Mit guldtip, når det kommer til kartoffel/grøntsagsmos er, at du skal tilsætte så mange grøntsager, at kartoflen ikke gør grøden klæg og svær at sluge for baby, i hvert fald i starten. Senere kan du begynde at bruge en kartoffelmoser i stedet for blender til at lave grøden med, så der kommer en ny konsistens for baby at vænne sig til.

Når baby er 6 måneder gammel kan du med fordel udvide smagshorisonten endnu mere og endda så småt begynde at tilsætte fisk og kød til maden. Hjemmelavede fiskeboller og kødboller er nemme at starte op på, du kan bare tage lidt af din hjemmelavede fiske- eller frikadellefars fra og koge til baby eller du kan lave det af en hel portion og fryse ned, så der er noget nemt til hverdagen. Jeg skal i hvert fald i gang, så snart jeg har fået afrimet fryseren!

Rigtig god fornøjelse med moseriet!

2 kommentarer:

 1. Tak for inspiration - her er vi lige ved at introducere grøden og mose

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skam så lidt :) Det er en spændende men også udfordrende tid, når man starter op på grød/mos, håber det bedste for jer. Lidt mere inspiration kan du finde under opskrifter til 4 mdr. og 6 mdr. oppe i fanebladene øverst :)

   Slet

Print