fredag den 7. juni 2013

Musikgryden - en anderledes kogebog for børn og voksne - del 2

Så blev det tid til at afprøve opskrifterne i det fine lille hæfte og netop fordi vi har været så sygdomsramte blev det nogle af de nemme opskrifter, vi kastede os over.

Som jeg skrev i mit tidligere indlæg om Musikgryden, så er det gode basisopskrifter, hvor der er god mulighed for at videreudvikle eller tilpasse efter egen smag.

En aften stod menuen på lammefrikadeller med tzatziki og dertil fik vi fladbrød lavet ud fra opskriften i Musikgrydens lille kogebog. Jeg var lidt skeptisk over opskriften til at starte med, for den er virkelig enkel og indeholder ikke alle mulige underlige ingredienser og de blev LÆKRE!


Så her kommer opskriften lige fra bogen og forbered dig på, at du bliver nødt til at slatte dig til et godt resultat...

Musikgrydens fladbrød
1 pakke gær
½ kg mel
1 spsk. olivenolie
Lunkent vand
Salt
En håndfuld timian

Opløs gæren i det lunkne vand. Bruger du frisk timian, skal den skylles og hakkes inden den blandes i gæropløsningen sammen med mel, salt og olie. Slå dejen sammen til den er blød og ensartet. Del dejen i mindre klumper og rul disse ud med en kagerulle eller hiv dem tynde. Brødene skal være nærmest papirstynde.

Der er ikke angivet temperatur eller bagetid i opskriften, så i får mine - jeg forvarmede ovnen til 180 grader og bagte brødene i ca. 8-10 minutter.


Den anden opskrift vi fik afprøvet var faktisk på en aften, hvor aftensmaden kom lidt bag på os og hvad vi kunne lave ud fra, hvad vi allerede havde i køleskabet og på lager. Pandekager blev det til og nogle vældig anderledes nogle af slagsen, men virkelig velsmagende.

Så med Pandekage sangen kørende i baggrunden gik vi i gang med vores pandekager. Elias hjalp med at måle op og røre rundt. Opskriften blev ændret lidt i forhold til vores mel-lager, men det blev de bestemt ikke ringe af...


Musikgrydens Pandekager

2 æg
60g hvedemel
2,5 dl - 3 dl mælk
60g gult majsmel (vi brugte boghvedemel)

Pisk alle ingredienserne sammen til en fin tynd dej. Lad den hvile på køl i mindst ½ time og pisk herefter lidt i dejen igen. Bag pandekagerne som almindelige pandekager i lidt olie eller smør.Super nemt og lige til at gå til og at sangen så også er fængende gør det bestemt ikke til en mindre hyggelig oplevelse at bage pandekager...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print