tirsdag den 20. november 2012

Gulerods- og squashbrød

Et alternativ til madpakken eller til suppen...

Gulerods- og squashbrød
½ pakke tørgær
2 tsk. sukker
1½ dl soyamælk, opvarmet (alm. mælk kan bruges her)
1 1/4 dl fulkornsmel
2½ dl hvedemel
½ tsk. karry
2/3 dl revet parmesan
1 lille gulerod
1 lille squash

Forvarm ovnen til 180 grader. Tag en aflang kage eller rugbrødsform (21x11 cm) og pensl den med olie. Rør gær og sukker sammen i en lille skål. Hæld mælken i lidt efter lidt og rør det sammen. Stil blandingen lunt, dækket med køkkenfilm i 10 minutter eller til overfladen skummer.

Sigt mel og karry i en stor skål. Lav en fordybning i midten og tilsæt ost, gulerod, squash og gøropløsningen. Blan det hele sammen med en kniv, til du har en blød dej. Vend den ud på et godt melet bord (dejen er ret klistret pga. squashen, så sørg for at have godt med mel på bord og hænder, når der skal æltes) og ælt den glat i ca. 3 minutter. Form dejen til en kugle og læg den i en stor oliesmurt skål. Sæt skålen lunt, dækket med køkken film i 10 minutter eller til dejen er hævet.

Slå luften ud af dejen og ælt den igen 2-3 minutter. læg dejen i den smurte form og sæt den lunt dækket med køkkenfilm i 10 minutter eller til dejen er hæbet.

Fjern køkkenfilmen og bag brødet i 30-35 minutter eller det det er brunt og gennembagt. Lad brødet stå i formen i 10 minutter inden det vendes ud og afkøles på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print