mandag den 12. november 2012

Kartoffel-græskar-pandekager

Nu hvor det er blevet græskartid, så er det måske ikke så dumt endda, at jeg har gemt denne opskrift til jer. En lidt anderledes spise og kan sagtens bruges som tilbehør til kød eller endda i madpakken...

Kartoffel-græskar pandekager
Ca. 10 stk.

200g kartofler, kogt og moset
300g græskar, kogt og moset
25g smør
3 sammenpiskede æg
45g hvedemel
½ tsk. bagepulver
salt, peber og lidt revet muskatnød
raps- eller olivenolie til stegning

Blend kartofler, græskar og smør helt glat. Rør æg i. Sigt bagepulver og revet muskatnød i melet og vend det i resten. Bag evt. et par pandekager til baby, inden der røres salt og peber i resten af dejen. De skal have ca. 3 min. på hver side ved middelvarme.

Prøv evt. at skifte alm. kartoffel ud med søde kartofler - det giver en dejlig pikant smag. Prik dem med en gaffel og læg dem i et ovnfast fad og giv dem mellem 45 minutter og 1 time i ovnen ved 200 grader. Skrab indholdet ud af skralden og følg da ovenstående trin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print