torsdag den 14. februar 2019

Børn med i køkkenet...

Nogle dage kommer de af sig selv og kigger nysgerrigt med eller spørger om de ikke må være med og andre dage siger madlavningen dem bare ikke en dyt...

Det er vidst meget normalt... Sådan var det også, da jeg selv var barn...

Den yngste har større interesse end den ældste. Hun er et lige så stort madøre, som sin mor og vil meget gerne være med til at bage, røre i ting og hælde ting sammen.









For mig har det været vigtigt at gribe de dage, hvor hun har lyst til at deltage og hvor jeg har overskuddet til, at hun er med. Theresa fylder rigtig meget i køkkenet og nogle gange går det lige en tand for stærkt, så der ryger for meget mel i dejen, for meget mel ved siden af, væsken kommer alle andre steder hen end ned i skålen, der bliver taget en kæmpe bid af den endnu ikke rengjorte peberfrugt/agurk og så videre, og så videre... Det kræver tålmodighed at have et barn med i køkkenet og det kræver, at man kan vise dem, hvordan tingene kan gøres på en måde, der ikke får dem til at føle sig forkerte eller at de ikke kan gøre det rigtigt.





Så mit råd er, tag børnene med i køkkenet, når i begge er oplagte til det og lad børnene deltage i de ting, som er alders svarende. På det nederste billede herover er Theresa kun 3 år og hun fordeler glasur på hindbærsnitten og derefter kommer hun krymmel på. Hun følte sig som kongen af verden og vi havde begge en succesoplevelse ud af det.

Rigtig god fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print