mandag den 12. marts 2012

Rugbrødsmadder - hvad kan vi putte på?

Det kan nogle gange være svært at finde inspiration til den kolde frokost bestående af rugbrødsmadder - jeg havde det i hvert fald i starten og havde en tendens til at vælge det smørbare frem for pålæg. Da jeg så begyndte på pålæg, fandt jeg ud af, at min søn pillede pålægget af, spise rugbrødsbidderne først og dernæst pålægget. Lidt den omvendte verden - det skal dog siges, at han nu er begyndt på det modsatte...

Men her er en smule inspiration til, hvad du kan servere på rugbrød for din baby, vi deler det lige op i smørbart og pålæg:

Smørbart:
  • Leverpostej
  • Fiskepålæg
    • laksepate
    • torskerogn
  • Humus
  • Broccolipålæg*
  • Moset hårdkogt æg eller æggesalat
  • Avocadopålæg*
  • Ærtemospålæg*
  • Moset banan
  • Smøreost
  • Æblemos
Pålæg:
  • Fiskefrikadelle, fiskepinde og anden kold fisk fra aftensmaden
  • Forskelligt fiskepålæg fx sild, tun, makrel, torskerogn, rejer
  • Frikadelle, hakkebøf, kylling og andet koldt kød fra aftensmaden
  • Hårdkogt æg
  • Ost i skiver
  • Agurkemad, revet gulerodsmad, tomatmad
  • Æblemad, pæremad, bananmad og andre frugter i skiver
  • Kartoffelmad
  • Kødpølse, medisterpølse, rullepølse, rullesteg, kamsteg, hamburgerryg
  • Kyllingepålæg eller kyllingepølse
Husk, kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan kommes på rugbrødsmadderne - prøv jer frem og se, hvad den lille kan lide.

* Opskrifterne er fra Mad til spædbørn og småbørn af Sundhedsstyrelsen, men gengives også her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print