lørdag den 31. juli 2021

Aftensmad til den småtspisende - del 1

Aftensmaden plejer nu ikke være en udfordring for yngstebarnet her på matriklen. Medicinen er ude af kroppen til aftensmadstid og hun spiser ret varieret, så det er ofte det samme, som vi andre spiser, blot tilsat lidt ekstra gods, så hun rigtig kan få fyldt depoterne op. Her er et udsnit af hvad der har været på menuen på det seneste:

Nachos med ost og grønt tilbehør - hun spiser gerne flere portioner af nachos med ekstra ost!

Kyllingenuggets med pommes noissettes og bearnaise sauce (lavet på smør og tilsat lidt fløde) og med grønt tilbehør 

Hjertevafler - de er lavet på sødmælk og fløde og spises oftest med flormelis

Kyllingenugget med curly fries, ærter og bacon - hun endte med at spise seks stykker bacon i alt!

Pandekager - både almindelige og protein pandekager lavet på hytteost - her spises to almindelige og én proteinpandekage...

Derudover er det også tilladt at få dessert, når der er spist godt af aftensmaden - det består oftest af flødeis, men kan også være en riskiks, en TUC-kiks eller lignende.

Det går oftest bedst, at der er noget genkendelighed i maden, men der er aldrig sure miner over, at man skal smage på den nye mad og derefter kan man spise den kendte mad - sådan bevæger vi os langsomt frem.

2 kommentarer:

  1. Sikke hyggelige platter. Jeg arbejder med hjerneskadede, hvorfra der også er småtspisende i blandt, og min erfaring er også små, fine fristelser i forskellig konsistens og farver dur, så man kan udvælge det man lyster og portionerne ikke overvælder :)

    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Hun sidder selv og vælger indholdet til sin tallerken, så vi har en del forskelligt på bordet til aftensmåltidet og som du siger, så tror jeg også, at det er vigtigt, at portionerne ikke bliver uoverskuelige - derfor skal hun også selv prøve at styre det. Tak fordi du deler <3

      Slet

Print