lørdag den 25. februar 2012

Rødbedemos

Dette er en af min søns absolut ynglingsmos og kan med fordel blandes (ikke røres helt sammen, så får man en lettere klam lyserød-agtig mos og det vil min dreng i hvert fald IKKE spise...) både med kartoffel- og sød kartoffelmos, det giver en dejlig pikant smag. Hvis det er muligt, er det en god idé at vælge de små rødbeder frem for de større, da de oftest er sødere og mindre trevlede...

Rødbedemos
ca. 500g rødbeder, rensede og skrubbede.

Fremgangsmåde:
1. Opvarm ovnen til 190 grader. Kom rødbederne i en lille bradepande og hæld vand 1-2 cm op langs kanten af rødbederne. Dæk med alufolie.
2. Kom rødbederne i ovnen og bag dem til de er meget møre, 45-60 minutter cirka (prik med en gaffel for at være sikker) Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
3. Skræl rødbederne, skær dem i store stykker og smid skrællerne ud.
4. Kom rødbederne i en foodprocessor eller blender og blend dem cremede - det hjælper at tilsætte lidt vand, MM, MME eller sødmælk for at få konsistensen lind.

Opbevaring:
Kom den cremede mos i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller kom den i fryseren som små portioner i en isterningebakke eller andre små beholdere til babymad og nedfrys dem indpakket i op til 3 måneder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print