søndag den 29. juli 2012

Pandekager med rodfrugt/kalkun (el. kyllinge-)mos

Et lidt alternativt forslag til aftensmaden - vi prøver stadig at få mindste manden til at kunne lide kylling, og med dette er det næsten lykkes...


Pandekage med rodfrugt/kalkun (el. kyllinge-) mos
50 g fuldkornsmel
50 g sigtet hvedemel
1 æg
3 dl sødmælk
Fedtstof til stegning

Tilbehør: Rodfrugt/kalkunmos

Bland mel, æg og halvdelen af mælken i en skål. Pisk resten af mælken i. Varm en lille pande med lidt fedtstof op. Hæld et tyndt, jævnt lag dej på den varme pande. Vend pandekagen til den er gylden på begge sider. Gentag med resten af dejen. Pandekagerne skal være tynde og gennembagte, da der er æg i retten.

Rodfrugt/kalkun (el. kyllinge-) mos
1⁄8 kålrabi, 70 g
1⁄3 pastinak eller persillerod, 75 g
2 mellemstore kartofl er, 120 g
1 mellemstor gulerod, 80 g
Min. 1 tsk. fedtstof
Rest af kogt/stegt kalkun eller kylling

Skræl rodfrugterne og kartoflerne, og skær dem ud i mindre stykker. Kålrabien er lidt længere tid om at blive mør end de andre grøntsager. Skær den derfor i mindre stykker end de andre rodfrugter. Læg rodfrugterne i en gryde og dæk dem med vand, og lad dem koge til de er møre. Stik med en gaffel – glider de af, er de
færdigkogte.

Blend det hele sammen med fedtstof og kød, og server mosen mens den er lun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print