Endnu et sikkert hit herhjemme. Min dreng kan altså virkelig godt lide sine grøntsager og det får mig da også til at være ekstra opmærksom på, at vi voksne også får vores tilskud af grønt på tallerkenen hver dag. Denne lækre opskrift kom jeg på, da jeg stod og lavede broccolisalat i aftes og havde lidt rå blomkål til overs og den tog virkelig ikke mere end 10 minutter at lave!
Broccoli/bønnemos (2 portioner)
1 håndfuld rå broccolibuketter
1 håndfuld frosne grønne bønner
Hæld vand i en gryde ca. 2½ cm op ad kanten og sæt det i kog. Skyld imens broccolibuketterne og læg dem i grøntsagsdamperen. Når vandet er godt i kog sættes grøntsagsdamperen ned i gryden og låget lægges på. Damp broccolibuketterne i ca. 4-5 minutter. Tag dem herefter op og læg dem over i en høj bøtte, du kan lægge låg på.
Tag de grønne bønner og hæld dem ned i grøntsagsdamperen mens vandet stadig koger. Læg låg på og damp bønnerne i 4-5 minutter. Hæld dem over til broccolien, blend blandingen med en stavblender og server let afkølet.
Kan også serveres kold.
Broccoli/bønnemosen kan holde sig i 2 dage i køleskabet og holde sig på frost i 1 måned.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar