fredag den 6. april 2012

Fuldkornsbrødstænger

For et stykke tid siden fandt jeg jo ud af, at min lille gut ELSKER grissini - de knaser så dejligt, er nemme og spise og smager godt!

Jeg har siden da ledt med lys og lygte efter en opskrift på en lidt grovere udgave og efter at have lånt en masse bøger hjem fra biblioteket har heldet været med mig. Det er dog ikke grissini, men brødstænger, som er lidt bløde inden i, men SUPER lækre... Måske var det noget for din lille gut eller gutinde?

Fuldkornsbrødpinde

10-12 stk. afhængigt af størrelsen

175g grahamsmel
75g hvedemel
½ pose tørgær (ca. 2 tsk.) (brug tørgær fordi dejen bliver rigtig god og nem at arbejde med heraf)
2 tsk. lyst rørsukker
1 spsk. olivenolie
1½-1 1/4 dl lunkent vand

Sigt begge slags mel sammen i en stor skål og tilsæt også de grovere dele, som er i sigten. Rør tørgær og sukker heri.
Lav en fordybning i midten, hæld olivenolien i og tilsæt lidt efter lidt det lunkne vand, mens melet røres sammen med væsken. Bland det til det er en homogen og smidig dej.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt med knoerne til dejen føles blod og elastisk og ikke lækre klistre. Del dejen op i 10-12 stykker og rul hvert stykke ud til en ca. 8 cm fingertyk stang på det meldryssede bord. Læg stængerne på bageplader dækket med bagepapir med god afstand imellem. Dæk med let olieret husholdningsfilm og lad dem efterhæve et lunt sted mindst en time eller til de har dobbeltstørrelse.

Forvarm ovnen til 230 grader. Bag stængerne i ovnen i ca. 12-15 minutter eller til de er gyldenbrune (de skulle kun have godt 11½ minut i min mærkelige ovn) Tag dem ud af ovnen og afkøl dem på en bagerist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print