fredag den 17. februar 2012

Grove brunchboller

Et yndet mellemmåltid herhjemme er en lækker bolle at sidde og gnave i og dertil en ostehaps og lidt frugt. Det er ofte om eftermiddagen jeg servere dette, for så kan lillefyren sagtens holde sig til aftensmaden kommer på bordet kl. 18.

Har du mod på at bage til dine poder, så er her en rigtig lækker og nem opskrift, du kan kaste dig over. Opskriften er fra Amo's Den store Bagebog 2, dog modificeret fra min side af...


Grove brunchboller (12 stk.)
Du skal bruge:

350g hvedemel (gerne med højt protein indhold)
150g grahamsmel
50g havregryn
½ dl madolie (jeg brugte raps, men du kan sagtens bruge hvilken som helst, vil dog ikke anbefale olivenolie...)
1½ dl yoghurt naturel (eller andet surmælksprodukt - A-38, ymer, m.v.)
1½ dl vand 
1 æg
25g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker


Bland yoghurt og lunkent vand (37 grader) og opløs gæren heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet - gerne på røremaskine. Lad herefter dejen hæve, lunt og tildækket i ca. 30 minutter.

Slå dejen sammen og tril den ud til en pølse. Del den i 12 lige store dele. Form bollerne og sæt dejen på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve, lunt og tildækket i ca. 20 minutter. 


Tænd ovnen på 220 grader (200 grader ved varmluftsovn). Pensl bollerne med lidt yoghurt blandet op med vand og drys evt. med lidt grahamsmel.


Bag bollerne i ca. 12-15 minutter midt i ovnen. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print