fredag den 3. februar 2012

Pæremos

Alt efter hvilken sort du vælger af pære kan de være meget forskellige, både i forhold til fasthed og kogetid. Se efter om de er færdige ved at stikke i den tykkeste del af en pærebåd med en kniv eller gaffel, går den ind uden modstand, er pærerne færdige. Jeg selv kan godt lide at bruge de aflange pærer.

4 modne pærer, omkring 1 kg, skåret i både og uden kernehus

Giver omkring ½ liter mos.

Hæld vand i en stor kasserolle , omkring 2½ cm op. Kom pærerne i en grøntsagsdamper og sæt den i kasserollen. Bring det i kog ved høj varme. Læg låg på og damp ved høj varme, til pærerne er meget møre, 7-10 minutter.

Tag det af varmen, tag grøntsagsdamperen op af kasserollen, gem kogelagen. Lad pærerne køle af, fjern så skrællen og smid den væk. Kom pærerne i en blender eller foodprocessor og blend til en blød mos. Tilsæt så meget af den gemte kogelage, MM eller MME, at mosen får den konsistens, som baby bedst kan lide.

Opbevaring: Kom mosen i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller kom den i fryseren i små portioner. Brug en isterningebakke eller lign. og nedfrys det indpakket i op til 3 måneder. Der kan komme en misfarvning under opbevaringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print