fredag den 3. februar 2012

Gulerodspuré

En dejlig sød mos, som de fleste babyer er vældigt begejstret for og gør sig godt i bl.a. en kartoffelmos, sød kartoffelmos eller en risgrød... Herhjemme er det et hit også bare i sig selv som tilbehør til et stykke kylling eller en frikadelle (når de bliver lidt ældre).

Gulerodspuré
1 mellemstor gulerod (ca. 100g)

Giver 1-6 portioner

Skræl guleroden og skær den i tern eller 3mm tykke skriver. Læg gulerodsstykkerne i grøntsagsdamperen i en gryde med vand, ca. 2½ cm op af kanten. Damp stykkerne i ca. 10 minutter, hæld gulerodsvandet fra, men gem det til senere brug.

Purér med en stavblender og tilsæt 1 tsk. fedtstof og kogevandet, MM eller MME så det passer til babys smag. Skal det være virkelig fint, kan du presse puréen gennem en sigte også.

Opbevaring: Kan holde sig 24 timer i køleskabet eller 4 uger i fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print