mandag den 12. marts 2012

Hjemmelavet broccolipålæg

Et super sundt og godt pålæg sprængfyldt med vitaminer, som også kan give din baby en anderledes smagsoplevelse af broccolien.

Broccolipålæg:
  • 200 g broccolibuketter
  • 1 lille spsk. meget fint revet løg
  • 200 g mager flødeost, naturel
  • lidt salt og peber
  • et par dråber citronsaft
Skyl broccolien, og skær stilken fra, se tip. Del toppen i små buketter og læg dem i en gryde. Overhæld dem med kogende vand og damp broccolien. netop mør. Der skal være lidt bid i. Du kan alternativt bruge din grøntsagsdamper til dette - så går du heller ikke glip af alle de gode vitaminer, som forsvinder ud med kogevandet.
Hæld broccolibuketterne i en sigte, og afkøl med koldt vand. Riv løget fint, og blend det sammen med den afdryppede broccoli.
Rør eller blend flødeosten i, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft og server som pålæg på rugbrød eller grovbrød eller som dip til agurk- og gulerodsstave.


*Sundhedsstyrelsens Mad til spædbørn og småbørn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print