onsdag den 21. marts 2012

Jubelboller med kartofler

Det fantastisk gode vejr i dag inspirerede mig til at gå i køkkenet og lave lidt ekstra udover de kagebunde, jeg skal bruge til weekendens prøvesmagning...

Det blev til en omgang jubelboller med kartofler - taget direkte fra Gyldendals Bagebog og ja, de hedder jubelboller - jeg tilsatte bare selv kartofler... En lækker fin og delikat bolle, som sikkert også kunne gå rigtig godt i en grovere version, det skal helt klart også afprøves på et tidspunkt, men lige nu synes jeg faktisk de er rigtig gode som de er. Kartoflerne er som sagt mit twist til opskriften og det fungere rigtig godt... Elias gnaskede sig i hvert fald næsten igennem en hel bolle, så noget må tyde på, at de er et hit...

Helt bestemt en opskrift jeg kan anbefale og så kan du jo altid selv variere fyldet...

Jubelboller med kartofler (12 stk.)

25g gær
1½ dl danskvand (fantastisk nemt når man har en sodastreamer)
1 økologisk æg
1 spsk. sukker (gerne rørsukker og økologisk)
½ tsk. salt
400g hvedemel
75g blødt smør el. flydende margarine (75 ml)
100g mosede kartofler

Smuldr gæren i et dejfad (eller røremaskineskål) og hæld tempereret danskvand over gæren og rør den glat. Pisk ægget let sammen. Hold lidt tilbage til pensling og hæld resten i fadet/skålen. Tilsæt de mosede kartofler, lidt af melet, sukker, salt og så det meste af melet. Ælt dejen godt igennem, del smørret i mindre stykker og ælt det i. Tilsæt det resterende mel lidt efter lidt og ælt dejen glat.

Del den i 12 lige store stykker. Form dem til boller, sæt dem på en plade med bagepapir og hæv dem tildækket og lunt til dobbeltstørrelse. Bollerne skal være store og lette.

Pensl forsigtigt med æg og bag på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter (i min ovn skulle de kun have 8 minutter, så hold øje med dem!)

Server lune med smør... Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print