torsdag den 19. januar 2012

Cremet kartoffelmos på 2 måder

Som så mange andre hoppede vi på kartoffelmosen til at starte med herhjemme, da vi gik over på grøntsagsmos og det tog godt nok noget tilvænning! Der var ikke spor af begejstring endda heller ikke da vi prøvede at blande det med den søde gulerodsmos... Sønnike gav dog efter og i dag kan han godt spise det, men kartofler er stadig ikke hans favoritspise - jo hvis det bliver most med en gaffel og sammen med noget sovs, så er det bare guf!

Det anbefales ikke at bruge en blender eller stavblender til at lave kartoffelmos med, da det bliver en meget klistret masse, som kan være meget svært for baby at synke - brug i stedet håndmixeren.

Cremet kartoffelmos
1-2 store bagekartofler
1 tsk. fedtstof
1 dl MME eller sødmælk (hvis barnet er ældre)

Metode 1: Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre. Hæld kogevandet fra og tilsæt fedtstoffet. Pisk mosen godt igennem og tilsæt MME/sødmælk. Pisk derefter færdig til en lind og lækker mos.

Metode 2: Forvarm ovnen til 200 grader. Skyld og gnub bagekartoflerne fri for snavs og læg dem i et ildfast fad. Prik kartoflerne med en gaffel og sæt fadet i ovnen og bag kartoflerne i 45-60 minutter eller til de er møre. Tag kartoflerne ud af ovnen, flæk dem og skrab kartoflen ud af skralden over i en skål, tilsæt herefter fedtstof og pisk mosen godt igennem. Tilsæt herefter MME/sødmælk og pisk igen til en lind mos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print