mandag den 9. januar 2012

Hjemmelavet - hvorfor?

Vi er ansvarlig for, at vores børns ernæring allerede fra fødslen og det kan godt virke overvældende at skulle løfte den udfordring det er, at give vores barn en god introduktion til den faste føde. 

Vi ønsker alle at vores børn skal få et godt forhold til mad og netop ved at tilbyde babyen et varieret udvalg af gode og velsmagende retter er det muligt at give vores barn et alsidigt og åbent forhold til maden...

Når du vælger selv at tilberede din babys mad har du den fulde kontrol over, hvad denne består af. Dermed ikke sagt, at du sagtens på pressede dage eller dage hvor overskuddet bare ikke lige er til at stå og svede over gryderne kan snuppe et glas af det færdiglavede babymad fra glas, men det giver en helt anden tryghed selv at lave den mad, som du skal give dit barn at spise.

Når du selv laver maden til baby, kan du være sikker på, at det ikke indeholder unødvendige tilsætningsstoffer som fx stivelse og konservering. Du kan også selv styre sukker- og saltindholdet og det giver en rigtig god mulighed for at bruge sæsonens råvarer, som er fyldt med smagen fra grøntsagerne og frugterne når de er lækrest...

Selvom det måske kræver lidt flere anstrengelser og omtanke at lave hjemmelavet mad, så er det faktisk nemmere end du tror, specielt hvis du laver større portioner og så opbevarer maden til senere måltider.

Fordi hjemmelavet babymad er friskere, er smagen også bedre. Derudover har du også mulighed for at tilbyde mere varietet i dit barns kost end det der fremstilles færdiglavet. Ved at begynde tidligt at tilbyde baby forskellige smagsindtryk vil han/hun blive mere åben overfor at smage og acceptere ny og anderledes mad, når det bliver ældre.

Du kan også lettere tilpasse konsistensen af maden, når du selv tilbereder den. Det er meget vigtig fordi konsistensen er lige så ny for baby, som smagen er. Til at begynde med kan du fortynde maden med en smule modermælk eller MME og når baby bliver ældre, kan du begynde at gøre maden tykkere og med små klumper i, så det passer til det stadium, baby er på.

2 kommentarer:

  1. Vil du lægge opskrifter op på hjemmelavet grød? Jeg overvejer nemlig, at lave det meste fra bunden denne gang - det orkede jeg ikke de sidste to gange, men heldigvis er mine piger så store nu, at de kan hjælpe med den lille, mens jeg laver maden klar.

    SvarSlet
  2. Hejsa Stine
    Jo jeg skal nok få lagt nogle opskrifter på forskellig grød og mos op, så i har noget at søge inspiration fra - det kommer hurtigst muligt...

    SvarSlet

Print