tirsdag den 10. januar 2012

Færdiglavet babymad

Det er altså helt okay ikke at have overskuddet til selv at stå og kokkerere babys mad, specielt til at starte med, hvor baby ikke kan spise det samme som jer og ikke særlig store portioner...

Dog skal du lige være opmærksom på, at indtil for et par år siden gjalt der danske krav, som sikrede at disse produkter indeholdt det baby har brug for af fx vitaminer og mineraler og hverken mere eller mindre... Efter EU-harmoniseringer kan det nu være svært at gennemskue helt præcist, hvad der er tilsat i færdigprodukterne.

Faktisk finder Sundhedsstyrelsen det så svært, at de anbefaler, så vidt muligt, selv at tilberede babys mad. Under alle omstændigheder er økologiske varianter i hvert fald at foretrække uanset om du vælger selv at lave maden eller købe færdiglavet.

Nogle mener det er en jungle at finde rundt i de færdige produkter, du kan købe til din baby og der er også et virkelig stort udvalg. Hvad der er bedst skal jeg ikke gøre mig til domskvinde over, men jeg vil godt indrømme, at vi også i pressede situationer har tyet til de færdiglavede pulvergrød og frugtmos på glas. Dog har jeg ikke været glad for at købe middagsretterne, fordi de ikke lige lugtede så herligt... Jeg har altid købt økologisk, uden tilsat sukker og dermed også stolet på, at det som producenten har skrevet på emballagen var til at regne med...

Blandt de der udbyder færdige produkter indenfor babymad er:

Semper
Semper har for nylig opkøbt Beauvais produktion af babymad, så Beauvais bliver til Semper inden længe. Personligt kendte jeg ikke til Semper fordi jeg ikke rigtig har set det i de butikker, hvor jeg har købt babymad.

Semper tilbyder et bredt sortiment af pulverblandinger og mad på glas og endda økologiske varianter, som hedder ECO. De er et svensk firma, der slår på gennem mere end 70 år at have specialiseret sig i mad til babyer og småbørn. På Sempers hjemmeside skriver de:
"Vi udvikler børnemad i samarbejde med ernæringseksperter og har en stor viden om nordiske børns behov. Vi laver sund mad af høj kvalitet - og gør det nemt for forældrene at give deres børn gode madvaner og sunde, varierede måltider."
Du kan læse mere om Semper og deres produktudvalg HER

Beauvais
Som nævnt ovenfor, så bliver Beauvais snart til Semper - det kan du læse endnu mere om HER

HiPP
HiPP er et helt økologisk børnemadsprodukt, tysk produceret og har været på markedet i over 50 år. De giver på deres hjemmeside tips og opskrifter til babys mad hele døgnet, har en måltidsplanlægger og giver en allround troværdig og god beskrivelse af deres produkter som vækker et positivt indtryk. Vi har dog aldrig prøvet HiPP produkter herhjemme, så om de er anbefalelsesværdige kan jeg desværre ikke udtale mig om...

Lovemade
Silvia Wulff, som selv er mor, har sammen med kokkeholdet Maarbjerg+Kirk og VIFFOS skabt Lovemade babymad. Lovemade er lavet efter hjemmelavet princip med gode økologiske råvarer og herefter frosset ned.  Det indeholder ingen tilsætningsstoffer eller anden konservering og derfor er frost valgt som konserveringsmetoden, da dette også er hvad anbefales, når du selv laver mad til din baby.

På hjemmesiden forklarer Silvia, hvordan Lovemade er blevet til og hvorfor:
”Jeg fik idéen til lovemade, da jeg blev mor og oplevede behovet for at kunne give min datter et nemt måltid mad i den travle hverdag – uden at være nødsaget til at gå på kompromis med hverken kvalitet eller samvittighed. Det har været en lang rejse, men jeg har nu – i samarbejde med dygtige folk – skabt et rent produkt uden hemmeligheder, og som forbrugeren kan have tillid til. Et produkt med fokus på smag, konsistens, gode råvarer og som ikke er tilføjet andet, end hvad du selv ville gøre derhjemme.”
Jeg læste på et tidspunkt, at en mor havde fået muligheden for at teste dette produkt sammen med hendes mødregruppe og hun plejer selv at lave al den mad hun servere for sin søn. Hun synes smagen var ok og baby tog da også imod det, men det var en anelse tyndt i konsistensen. 

Heller ikke dette produkt har vi afprøvet herhjemme, så jeg vil lade jer, som har afprøvet lovemade være smagsdommere.

Har i kommentarer, anbefalinger, m.v. til færdiglavet babymad, så skriv endelig - det er altid rart at få input fra jer, som har afprøvet de forskellige produkter og ikke mindst høre hvordan jeres børn har reageret på disse...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print