Når baby bliver lidt ældre er denne mos god at blande med fx rødbedepure men allerede nu kan du sagtens røre lidt purløg, persille eller timian i for at give det en lidt mere pikant smag.
Mos af søde kartofler
2 søde kartofler (ca. 750g i alt), skrubbede
1 tsk. fedtstof
lidt MME eller sødmælk
Forvarm ovnen til 200 grader. Prik hver kartoffel mange steder med en gaffel og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag dem i ovnen til skindet er rynket og kødet meget mørt, 45-60 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.
Flæk kartoflerne. Skrab kødet ud af skrællerne og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med fedtstof. Smid skrællerne ud. Blend til en cremet mos og bland så meget mælk i, som er passende til det baby kan lide...
Opbevaring: Kom mosen i en lufttæt beholder og sæt den i køleskabet. Der kan den holde sig i 3 dage. Eller du kan fryse den ned i små portioner i isterningebakker eller andre beholdere til babymad. Mosen kan holde sig i op til 3 måneder i fryseren.
Jeg kan ikke læse opskriften :( Farven er meget utydelig.
SvarSletTak for tippet Lone, jeg havde ikke fået ændret det tilbage fra da bloggen havde lilla baggrund :)
SletDet var så lidt :-) Nu kan jeg prøve den i aften og håbe Ronja gider spise det ;-)
SletSå fik vi prøvet opskriften og det var en succes :-) Jeg fik nemlig Ronja til at spise næsten mos af en halv kartoffel og det er meget for hende :-) Og hun åbnede endda selv munden og bad om mere. Yay :-)
SvarSletHvor fantastisk Lone!!! Det er jeg bare SÅ glad for at høre :D Dejligt med succeshistorier - dem vil vi gerne have flere af :D
SletHej kan den fryses med modermælk tilsat og så varmes op igen??? :)
SvarSletHej Susanne
SletJeg ville ikke tilsætte det før frost. Det kan give en grynet konsistens ved opvarmningen. Derimod kan du fryse din modermælk ned i isterningebakker og dumpe en terning ned i den opvarmede mos, så kan du også regulerer temperaturen på mosen på denne måde 😊